FAQ - Vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR


Jag har gått en kurs under terminen- behöver jag anmäla mig på nytt till nästa termin?

Mellan höst-och vårtermin tillämpar vi automatisk återanmälan och du behåller din plats på den kurs som du gått. Du behöver alltså inte anmäla dig på nytt till vårterminen om du vill fortsätta på samma kurs.

Däremot måste du göra en ny anmälan till höstterminen då större förändringar i kursschemat kan ske. 
Det står att kursen är fullbokad, kan jag anmäla mig / mitt barn ändå?

Om en kurs är fullbokad så kan du anmäla dig/ditt barn och blir då erbjuden en köplats. Du får ett mail av oss om det blir plats på kursen. Blir du erbjuden plats på kursen är det viktigt att du snarast bekräftar att du vill behålla platsen, annars erbjuder vi den till nästa person i kön. 
Får jag prova på en gång innan jag anmäler mig?

Om du är ny på en kurs räknas ditt första lektionstillfälle som prova på. För att kunna prova på måste du först anmäla dig till kursen, detta för att vi ska kunna garantera att det finns plats. Vill du inte fortsätta på kursen efter ditt första tillfälle måste du avanmäla dig inom 3 dagar, och får då en faktura för provapå-avgift, 10% av kursavgiften. Om du inte avbokar inom tre dagar efter ditt första tillälle blir du betalningsskyldig för hela kursen. Mer info om anmälan hittar du bland våra köpvillkor. 
Får jag som anhörig sitta med och titta under mitt barns dans-/teaterlektion?

Barnen deltar själva på kursen. Om ditt barn behöver extra stöd av anhörig vuxen i början av terminen uppskattar vi om ni kontaktar oss i förväg så att vi kan föra en dialog med er kring detta. Annars väntar vuxna utanför salen under lektionen.

I kurser i barndans och teaterlek är det viktigt att anhöriga väntar utanför salen under hela lektionen för att hjälpa till med toabesök eller om något oväntat skulle ske.

För barndans tillsammans med vuxen gäller att ett barn och en anhörig vuxen deltar aktivt tillsammans. Syskon och övriga anhöriga kan ej medfölja. Jag har inte fått min kallelse/annan information- vad gör jag?

Vi skickar all information via mail, har du inte fått infomail så titta en extra gång i din skräpkorg. Lägg gärna till oss i dina mailkontakter för att undvika att mail hamnar där. Har du ändå inte fått något mail så hör av dig till oss på vivadansoteater@gmail.com.Hur betalar jag för kursen?

Är du ny på kursen så är ditt första tillfälle prova-på. Vill du inte fortsätta på kursen efter ditt första tillfälle måste du avanmäla dig inom 3 dagar, och får då en faktura för provapå-avgift, 10% av kursavgiften. Om vi inte fått in en avanmälan från dig inom 3 dagar efter ditt första kurstillfälle kommer du att få en faktura via mail på hela kursbeloppet. Har du gått kursen tidigare gäller inte prova-på. Då får du istället en faktura tillsammans med din kallelse.

Mer info om betalning hittar du bland våra köpvillkor. Krävs det speciella kläder eller utrustning på kursen?

Vi rekommenderar rörelsevänliga kläder. På våra danskurser rekommenderas bara fötter eller mjuka skor/strumpor med halkskydd. En vattenflaska kan vara bra att ha. 
Har ni några föreställningar? Isf när, var?

På kurserna dansmix, modern jazz och teater avslutar vi varje termin med någon form av uppvisning för den som vill delta. Ibland hålls dessa i dans-/dramasalen under ordinarie lektionstid och ibland finns möjlighet att delta i ett större arrangemang på scen. Information om vad som gäller för din grupp får du via mail tillsammans med tid och plats för föreställning. Du kan också se aktuell information under Föreställningar här på hemsidan. 
När är det lov?

Generellt gäller att vi har uppehåll under skollov och röda dagar.

På kallelsen du fått innan terminsstart står vilka datum det är upphåll för din kurs. Saknar du din kallelse - kontakta oss.