FAQ - Vanliga frågor

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Vad gäller i det rådande läget med Corona-viruset?

Vi fortsätter att bedriva vår undervisning med fysiska träffar och anpassar undervisningen med hänsyn till avståndstagande och handhygien. Vi uppmanar alla elever att tvätta händerna noga innan och efter lektionen samt att inte delta i undervisningen vid minsta sjukdomssymptom. Detta gäller även för våra pedagoger. Pedagogerna planerar undervisningen för att minska fysisk kontakt mellan elever och för att i möjlig mån kunna hålla avstånd till varandra. Läs mer om våra anpassningar gällande covid-19Jag har gått en kurs under terminen- behöver jag anmäla mig på nytt till nästa termin?

Mellan höst-och vårtermin tillämpar vi automatisk återanmälan och du behåller din plats på den kurs som du gått. Du behöver alltså inte anmäla dig på nytt till vårterminen om du vill fortsätta på samma kurs. Däremot måste du göra en ny anmälan till höstterminen då större förändringar i kursschemat kan ske. 
Det står att kursen är fullbokad, kan jag anmäla mig / mitt barn ändå?

Om en kurs är fullbokad så kan du anmäla dig/ditt barn och blir då erbjuden en köplats. Du får ett mail av oss om det blir plats på kursen. Blir du erbjuden plats på kursen är det viktigt att du snarast bekräftar att du vill behålla platsen, annars erbjuder vi den till nästa person i kön. 
Får jag prova på en gång innan jag anmäler mig?

Om du är ny på en kurs räknas ditt första lektionstillfälle som prova på. För att kunna prova på måste du först anmäla dig till kursen, detta för att vi ska kunna garantera att det finns plats. Vill du inte fortsätta på kursen efter ditt första tillfälle måste du avanmäla dig inom 3 dagar, annars blir du betalningsskyldig för hela kursen. Mer info om anmälan hittar du bland våra köpvillkor. 
Får jag som anhörig sitta med och titta under mitt barns dans-/teaterlektion?

Barnen deltar själva på kursen. Om ditt barn behöver extra stöd av anhörig vuxen i början av terminen uppskattar vi om ni kontaktar oss i förväg så att vi kan föra en dialog med er kring detta. Annars väntar vuxna utanför salen under lektionen. 
Jag har inte fått min kallelse/annan information- vad gör jag?

Vi skickar all information via mail, har du inte fått infomail så titta en extra gång i din skräpkorg. Lägg gärna till oss i dina mailkontakter för att undvika att mail hamnar där. Har du ändå inte fått något mail så hör av dig till oss på vivadans@live.se eller direkt till din pedagog så skickar vi igen. 

 Hur betalar jag för kursen?

Är du ny på kursen så är ditt första tillfälle prova-på. Om vi inte fått in en avanmälan från dig inom 3 dagar efter ditt första kurstillfälle kommer du att få en faktura via mail på hela kursbeloppet om du inte i din bokning uppgett att du vill dela upp din betalning på max 3 delbetalningar. Har du gått kursen tidigare gäller inte prova-på. Mer info om betalning hittar du bland våra köpvillkor. 
Krävs det speciella kläder eller utrustning på kursen?

Vi rekommenderar rörelsevänliga kläder. På våra danskurser rekommenderas bara fötter eller mjuka skor/strumpor med halkskydd. En vattenflaska kan vara bra att ha. 
Har ni några föreställningar? Isf när, var?

Vi avslutar varje termin med någon form av uppvisning för den som vill delta. Ibland hålls dessa i dans-/dramasalen under ordinarie lektionstid och ibland finns möjlighet att delta i ett större arrangemang på scen. Information om vad som gäller för din grupp får du via mail tillsammans med tid och plats för föreställning. Du kan också se aktuell information under Föreställningar här på hemsidan. 
När är det lov?

På kallelsen du fått innan terminsstart står vilka datum det är upphåll för din kurs. Saknar du din kallelse så kontakta oss.