KURSER

Här hittar du information om våra kurser i dans och teater.

Under varje kurspresentation finns en länk till det aktuella kursschemat, som du även hittar i menyn.


Våra kurser hålls på Skarpnäcks Kulturhus, Bagarmossens Folkets hus och Dieselverkstaden i Sickla.Läs mer om anmälan och köpvillkor  innan du bokar

BARNDANS 4-5 år

Barndans bygger på lekfullhet och rörelseglädje. Genom olika övningar och danslekar tränar vi koordination, musikalitet och gestaltning. Vi testar olika rörelser och uttryck genom improvisation och skapande. För den som vill finns möjlighet att delta i en uppvisning vid terminens slut, vissa terminer håller vi dessa i danssalen sista lektionen och ibland deltar vi i ett större scenframträdande.

Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Vi erbjuder både kurser i barndans 4-5 år där barnen dansar själva och kurser i barndans

2-3 år där en anhörig vuxen dansar med barnet.


Se kursschema för Barndans

DANSMIX 6-10 år

Dansmix är en vidareutveckling av barndansen och blir en introduktion till modern dans och jazzdans för de äldre eleverna. Här får du utveckla din musikalitet och taktkänsla, koordination och testa olika rörelseuttryck. Improvisation och skapande är viktiga moment i kursen, och du får dansglädje och energi på köpet. 

Vi lär oss enkla grundsteg och rörelsekombinationer. För den som vill finns möjlighet att delta i uppvisning vid terminens slut. Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.


Se kursschema för Dansmix

MODERN JAZZ 9-18 år

Modern jazz är en fartfylld, dynamisk och musikalisk dansstil där du får jobba både fysiskt och med uttryck / gestaltning. Tekniken är en kombination av modern dans och jazzdans, musiken är varierad - allt ifrån klassisk musik till de senaste hitsen. Lektionerna innehåller uppvärmning, teknikträning, improvisation och rörelsekombinationer. Vi utgår ifrån varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande.

Här får du träna mycket koreografi och för den som vill finns möjlighet att stå på scen, både i samband med terminsavslutning och arrangemang under terminen.


Se kursschema för Modern Jazz

TEATER 6-11 år 

Våra teaterkurser är utmanande och roliga med stort fokus på personlig utveckling. Vi jobbar mot produktion, med monologer, dialoger och fysisk teater. Vi använder oss av klassiska verk, nyskrivna texter och deltagarnas eget skapande, och provar andra medier och konstformer. Nivån anpassas efter deltagarna.

Teaterklasserna innehåller uppvärmning, olika teaterövningar med improvisation och skådespelarteknik samt repetition inför uppspel.

För den som vill finns möjlighet att stå på scen, i olika arrangemang, smått och stort.


Se kursschema för Teater

SKÅDESPELERI 11-19 år  

Våra skådespelarkurser är både utmanande och roliga med stort fokus på individens utveckling. Vi arbetar mot produktion med monologer, dialoger och fysisk teater. Vi använder oss av klassiska verk, nyskrivna texter och deltagarnas eget skapande samt experimenterar med andra medier och konstformer. Vi introducerar eleverna till olika uttryck och tekniker för att ge dem en bred förståelse för skådespelaryrket.


Se kursschema för Skådespeleri

KURSER FÖR VUXNA

På våra danskurser för vuxna är fokus på dansglädje, energi och samvaro.

Kom som du är, dagsformer och dansformer varierar!


Se kursschema för vuxna

KURSER FÖR BARN TILLSAMMANS MED VUXNA

För hela familjen och barn tillsammans med sina vuxna. Från 3 år. 


Se kursschema för barn tillsammans med vuxna

ANPASSADE KURSER 

Våra anpassade kurser är utformade med fokus på individens behov. Vi strävar efter att skapa en trygg och stödjande miljö där varje individ kan blomstra. Det innebär att grupperna är små, och det finns inga krav på prestation eller uppvisning inför andra. Våra skräddarsydda kurser är särskilt utformade för dig med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), för dig som söker en avslappnad kursmiljö eller för dig som av olika anledningar inte känner dig bekväm med en traditionell kursstruktur.


Se kursschema för anpassade kurser