KURSER

Här hittar du information om våra kurser i dans och teater.

Under varje kurspresentation finns en länk till det aktuella kursschemat, som du även hittar i menyn.


För många kurser är anmälan till vårterminen 2020 stängd men på kurser med senare kursstart, t.ex Barndans tillsammans med vuxen, Dans dagtid 50+ och Teater för barn, går det fortfarande att anmäla sig.


Våra kurser hålls på Skarpnäcks kulturhus, Bagarmossens folkets hus, Dieselverkstaden Sickla, Fryshuset, Mötesplats Fagersjö och Höjden i Östberga.Läs mer om anmälan och köpvillkor 


BARNDANS 3-6 år

Barndans bygger på lekfullhet och rörelseglädje. Genom olika övningar och danslekar tränar vi koordination, musikalitet och gestaltning. Vi testar olika rörelser och uttryck genom improvisation och skapande. För den som vill finns möjlighet att delta i en uppvisning vid terminens slut, vissa terminer håller vi dessa i danssalen sista lektionen och ibland deltar vi i ett större scenframträdande.

Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Vi har barndanskurser där barnet deltar tillsammans med en vuxen, för 3-4 år och kurser där barnet deltar utan vuxen, för 4-6 år.


Se kursschema för BarndansDANSMIX 6-12 år

Dansmix är en vidareutveckling av barndansen och blir en introduktion till modern dans och jazzdans för de äldre eleverna. Här får du utveckla din musikalitet och taktkänsla, koordination och testa olika rörelseuttryck. Improvisation och skapande är viktiga moment i kursen, och du får dansglädje och energi på köpet. 

Vi lär oss enkla grundsteg och rörelsekombinationer. För den som vill finns möjlighet att delta i uppvisning vid terminens slut. Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.


Se kursschema för Dansmix


MODERN JAZZ från 12 år - vuxna

Modern jazz är en fartfylld, dynamisk och musikalisk dansstil där du får jobba både fysiskt och med uttryck / gestaltning. Tekniken är en kombination av modern dans och jazzdans, musiken är varierad - allt ifrån klassisk musik till de senaste hitsen. Lektionerna innehåller uppvärmning, teknikträning, improvisation och rörelsekombinationer. Vi utgår ifrån varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande.

Här får du träna mycket koreografi och för den som vill finns möjlighet att stå på scen, både i samband med terminsavslutning och arrangemang under terminen.


Se kursschema för Modern Jazz


TEATER från 6 år - vuxna

Våra teaterkurser är utmanande och roliga med stort fokus på personlig utveckling. Vi jobbar mot produktion, med monologer, dialoger och fysisk teater. Vi använder oss av klassiska verk, nyskrivna texter och deltagarnas eget skapande, och provar andra medier och konstformer. Nivån anpassas efter deltagarna.

Teaterklasserna innehåller uppvärmning, olika teaterövningar med improvisation och skådespelarteknik samt repetition inför uppspel.

För den som vill finns möjlighet att stå på scen, i olika arrangemang, smått och stort.


Se kursschema för Teater


DANS 50+ - dagtid

En kurs för dig som är 50+ år och vill dansa på dagtid.

Vi dansar tillsammans en gång i veckan och fyller på med energi och kraft i hela kroppen. Lugna rörelser blandas med stärkande och mer snabb dans. Vi dansar till olika sorters musik, jazz, pop, klassiskt, osv. Framför allt har vi väldigt roligt!


Se kursschema för Dans 50+

Copyright © All Rights Reserved