FORTBILDNING

FORTBILDNING & WORKSHOPS 

INSPIRATIONSWORKSHOP FÖR DANSPEDAGOGER - BARNDANS


En workshop med fokus på dans för barn 3-6 år, för danspedagoger och andra som jobbar med barn och dans i olika sammanhang.

Fyll på med inspiration och nya idéer inför höstterminen, genom övningar och samtal med andra pedagoger.


Under workshopen får du själv prova på dansövningar under ledning av pedagog, samt skapa och prova eller utveckla / anpassa eget material tillsammans med andra deltagare. Workshopen avslutas med reflektion och samtal om det vi arbetat med, idéer, möjligheter och utmaningar.


Vi arbetar med ett tillåtande och utforskande perspektiv, med fokus på nyfikenhet, rörelseglädje och gemenskap.  • övningar och danslekar med fokus på kropp, rum, kraft, tid och grupp

  • magiska övergångar

  • kreativt kaos - att skapa dans med barn

  • utveckla och anpassa övningar och material

  • reflektion och samtal


Dag / tid: Onsdag 23/8 kl 17.00-20.00, 3 h inkl paus

Lokal: Dieselverkstaden, Dansstudion

Pedagog: Fanny Winblad

Kursavgift: 750 kr

BOKA DENNA KURS


DANS I FÖRSKOLAN


Denna fortbildning riktar sig till dig som jobbar i förskola eller arbetar med barn i andra sammanhang. Här får du inspiration och konkreta verktyg för att kunna jobba med dans som metod och som konstform. Fortbildningen ges både som öppen workshop 2-3 gånger / år och som bokningsbar för arbetslag och andra större grupper.


Innehåll

Grundläggande dansövningar och rörelselekar för barn med utgångspunkt i improvisation och fri dans. Vi utforskar olika sätt att variera övningarna utifrån olika teman och situationer, och med anpassning till barnens ålder.


Upplägg

3 timmar, fördelat på två pass inkl paus.

Första passet innehåller information, inspiration och genomgång av olika danslekar, rytmikövningar, koreograferat material och rörelseramsor.

Andra passet är ett utforskande tillsammans i grupp där vi utvecklar nya övningar utifrån det material vi jobbat med under workshopen.

Efter utbildningen får ni ett kompendium med beskrivningar av materialet och musikhänvisningar.


Vill ni boka en egen fortbildning för ett arbetslag eller större grupp (minst 8 personer), hos oss eller i era egna lokaler, maila oss på vivadans@live.se så hittar vi datum och upplägg som passar er.


Dag / tid: onsdag 8/11 kl 8.30-11.30

Lokal: Dieselverkstaden

Pedagog: Fanny Winblad

Kursavgift: 750 kr

BOKA DENNA KURS