KURSER

Här hittar du information om våra kurser i dans och teater.

Under varje kurspresentation finns en länk till det aktuella kursschemat, som du även hittar i menyn.

 

För att se aktuella workshops och läger KLICKA HÄR

 

Våra kurser hålls på Skarpnäcks kulturhus, Egyptiskt kulturcentrum Skanstull, Mäster Olofsgården i Gamla stan, Dieselverkstaden Sickla, Actic Hammarby sjöstad, Fryshuset, Midsommargården på Telefonplan och Dansklotet i city.

 

För att anmäla dig till en kurs - maila oss på vivadans@live.se.

Ange personnummer för deltagaren, adress och telefon samt kurskoden för den kurs ni önskar anmäla er till. Om deltagaren är under 18 är det vårdnadshavare som gör anmälan, ange då telefonnummer till vårdnadshavare.

 

Mer information om anmälan och köpvillkor - klicka HÄR

BARNDANS 3-5 år

Barndans bygger på lekfullhet och rörelseglädje. Genom olika övningar och danslekar tränar vi koordination, musikalitet och gestaltning. vi testar olika rörelser och uttryck genom improvisation och skapande. För den som vill finns möjlighet att delta i en uppvisning vid terminens slut, vissa terminer håller vi dessa i danssalen sista lektionen och ibland deltar vi i ett större scenframträdande.

Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Vi har barndanskurser där barnet deltar tillsammans med en vuxen, för 3-4 år och kurser där barnet deltar utan vuxen, för 4-5 år. Vi har även en kurs för barn med funktionsvariation.

 

För att se våra kurser i barndans, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

DANSMIX, 6-12 år

Dansmix är en vidareutveckling av barndansen och blir en introduktion till modern dans och jazzdans för de äldre eleverna. Här får du utveckla din musikalitet och taktkänsla, koordination och testa olika rörelseuttryck. Improvisation och skapande är viktiga moment i kursen, och du får dansglädje och energi på köpet.

Vi lär oss enkla grundsteg och rörelsekombinationer. För den som vill finns möjlighet att delta i uppvisning vid terminens slut. Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

 

För att se våra kurser i dansmix, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

MODERN JAZZ, från 12 år - vuxna

Modern jazz är en fartfylld, dynamisk och musikalisk dansstil där du får jobba både fysiskt och med uttryck / gestaltning. Tekniken är en kombination av modern dans och jazzdans, musiken är varierad - allt ifrån klassisk musik till de senaste hitsen. Lektionerna innehåller uppvärmning, teknikträning, improvisation och rörelsekombinationer. Vi utgår ifrån varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande.

Här får du träna mycket koreografi och för den som vill finns möjlighet att stå på scen, både i samband med terminsavslutning och arrangemang under terminen.

 

För att se våra kurser i modern jazz för ungdom och vuxen, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

TEATER, från 6 år - vuxna

Våra teaterkurser är utmanande och roliga med stort fokus på personlig utveckling. Vi jobbar mot produktion, med monologer, dialoger och fysisk teater. Vi använder oss av klassiska verk, nyskrivna texter och deltagarnas eget skapande, och provar andra medier och konstformer. Nivån anpassas efter deltagarna.

Teaterklasserna innehåller uppvärmning, olika teaterövningar med improvisation och skådespelarteknik samt repetition inför uppspel.

För den som vill finns möjlighet att stå på scen, i olika arrangemang, smått och stort.

 

För att se våra kurser i teater, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

 

Dans 65+ - dagtid

En kurs för dig som är 65+ år och vill dansa på dagtid.

Vi dansar tillsammans en gång i veckan och fyller på med energi och kraft i hela kroppen. Lugna rörelser blandas med stärkande och mer snabb dans. Vi dansar till olika sorters musik, jazz, pop, klassiskt, osv. Framför allt har vi väldigt roligt!

 

FÖR ATT SE KURSER I DANS FÖR 65+ KLICKA HÄR!

 

 

 

BODYPOSITIVE BALETT

 

På kursen ”Bodypositive Balett” tränar vi balett på ett mjukt, snällt och hållbart sätt.”Self- love”, förståelse för din egens kropps funktioner, och att inte sträva mot det traditionella idealet att ens kropp borde se ut på ett specifikt sätt, är teman som kommer vara grunden i denna kursen. Ida använder balett som ett verktyg och en träningsmetod med syfte att deltagarna ska hitta och utmana sin egen kropps potential. Det allra viktigast på lektionerna är att alla känner sig trygga och har roligt med balett! Klassen börjar med ”barre” (övningar nära väggen som värmer upp kroppen på olika sätt) och fortsätter till längre övningar på mitten samt hopp och piruetter. Vi kommer dansa till musik som en känner igen från balettvärlden, men också till nutida poplåtar och vad som är önskat av deltagarna.

 

FÖR ATT SE KURSER I BODYPOSITIVE BALETT KLICKA HÄR!

 

 

 

IMPROVISATION FÖR VUXNA

 

Improvisation för vuxna är en kurs som är en flykt från vardagslivet! Vi börjar lektionerna lugnt och ger plats och tid för alla att känna in sin kropps önskemål. Sen går vi vidare till att utforska och utmana dans och rörelse genom olika guidade övningar och musik. Improvisation för vuxna är en kurs där du genom olika improvisationsövningar får utforska, skapa, hitta på och utveckla din egen dansidentitet samt kroppsmedvetenhet. Vi kommer dansa individuellt, och tillsammans, utan prestationskrav men med mycket glädje!

 

FÖR ATT SE VÅRA KURSER I IMPROVISATION KLICKA HÄR!

Copyright © All Rights Reserved