KURSER

Här hittar du information om våra kurser i barndans, dansmix, modern jazz och teater.

Under varje kurspresentation finns en länk till det aktuella kursschemat, som du även hittar i menyn.

 

För att se aktuella workshops och läger KLICKA HÄR

 

Våra kurser hålls på Skarpnäcks kulturhus, Egyptiskt kulturcentrum Skanstull, Mäster Olofsgården i Gamla stan, Dieselverkstaden Sickla och Dansklotet i city.

 

För att anmäla dig till en kurs - maila oss på vivadans@live.se.

Ange personnummer för deltagaren, adress och telefon samt kurskoden för den kurs ni önskar anmäla er till.

 

Mer information om anmälan och köpvillkor - klicka HÄR

BARNDANS 3-5 år

Barndans bygger på lekfullhet och rörelseglädje. Genom olika övningar och danslekar tränar vi koordination, musikalitet och gestaltning. vi testar olika rörelser och uttryck genom improvisation och skapande. För den som vill finns möjlighet att delta i en uppvisning vid terminens slut, vissa terminer håller vi dessa i danssalen sista lektionen och ibland deltar vi i ett större scenframträdande.

Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

Vi har barndanskurser där barnet deltar tillsammans med en vuxen, för 3-4 år och kurser där barnet deltar utan vuxen, för 4-5 år.

 

För att se våra kurser i barndans, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

DANSMIX, 6-8 år och 9-11 år

Dansmix är en vidareutveckling av barndansen och blir en introduktion till modern dans och jazzdans för de äldre eleverna. Här får du utveckla din musikalitet och taktkänsla, koordination och testa olika rörelseuttryck. Improvisation och skapande är viktiga moment i kursen, och du får dansglädje och energi på köpet.

Vi lär oss enkla grundsteg och rörelsekombinationer. För den som vill finns möjlighet att delta i uppvisning vid terminens slut. Vi utgår från varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande och gruppdynamik. Musiken är varierad och åldersanpassad.

 

För att se våra kurser i dansmix, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

MODERN JAZZ, 12-15 år och 16+år

Modern jazz är en fartfylld, dynamisk och musikalisk dansstil där du får jobba både fysiskt och med uttryck / gestaltning. Tekniken är en kombination av modern dans och jazzdans, musiken är varierad - allt ifrån klassisk musik till de senaste hitsen. Lektionerna innehåller uppvärmning, teknikträning, improvisation och rörelsekombinationer. Vi utgår ifrån varje elevs individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande.

Här får du träna mycket koreografi och för den som vill finns möjlighet att stå på scen, både i samband med terminsavslutning och arrangemang under terminen.

 

För att se våra kurser i modern jazz för ungdom och vuxen, dagar och tider, klicka HÄR

 

 

TEATER, 6-7 ÅR, 8-10 ÅR, 10-12 år, 13-15 år, 16+ år

Våra teaterkurser är utmanande och roliga med stort fokus på personlig utveckling. Vi jobbar mot produktion, med monologer, dialoger och fysisk teater. Vi använder oss av klassiska verk, nyskrivna texter och deltagarnas eget skapande, och provar andra medier och konstformer. Nivån anpassas efter deltagarna.

Teaterklasserna innehåller uppvärmning, olika teaterövningar med improvisation och skådespelarteknik samt repetition inför uppspel.

För den som vill finns möjlighet att stå på scen, i olika arrangemang, smått och stort.

 

För att se våra kurser i teater, dagar och tider, klicka HÄR

 

Copyright © All Rights Reserved